Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Καλό Πάσχα!!!!!!!!!

Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης σας εύχονται ολόψυχα Καλή Ανάσταση!

Λαμπάδες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτιάξαμε με τα παιδιά τις πασχαλινές μας λαμπάδες.

επίσκεψη στο Costa Navarino

Οι μαθητές των Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Costa Navarino.Εκεί είχαν την ευκαιρία μέσα από τα ψηφιακά εκθέματα του μουσείου να γίνουν μικροί ερευνητές και να συζητήσουν με τους υπεύθυνους για τη βιοποικιλότητα του νομού μας.Επίσης,μέσω πειραμάτων κατανόησαν τα φαινόμενα της όξινης βροχής,της θερμικής αναστροφής και της μεταφοράς θερμότητας με ρεύματα.


Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

κήπος

Το σχολείο μας άλλαξε όψη!!!!!!!!!!!!!!Πιο χαρούμενο και πιο όμορφο δείχνει πια το σχολείο μας...οι τοίχοι βάφτηκαν,τα λαχανικά μας μεγάλωσαν και τα λουλούδια μας άνθισαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη

Τη χαρα να επισκεφτουν τον ιστορικό τόπο της αρχαίας Μεσσήνης είχαν οι μαθητές μας την περασμένη Δευτέρα.Στα πλαίσια του 2ου μαθητικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το λύκειο Λιτοχώρου.Οι μαθητές έπαιξαν θαυμάσια σαν έμπειροι ηθοποιοί.Πολλά μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές τους για την εκπληκτική προσπάθειά τους!!!!!!!!!!!!!!
ημέρα παιδικού βιβλίου

Λόγω της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου οι συναδέλφισσες κ.Ασημακοπούλου Βίκυ και η κ.Μητσάκου Γεωργία ετοίμασαν και παρουσίασαν στους μαθητές μια ενδιαφέρουσα ομιλία.Διάβασαν παραμύθια στα παιδιά,τους έδειξαν χρήσιμες διευθύσεις στο διαδίκτυο και τους ταξίδεψαν στον όμορφο κόσμο των βιβλίων.

βόλτα στην Καλαμάτα

Τις ομορφιές της πόλης της Καλαμάτας είδαν οι μαθητές μας ξεκινώντας μια βόλτα από την κεντρική πλατεία και καταλήγοντας στην παραλία.
επίσκεψη στη βιβλιοθήκη

Το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης.Τα παιδιά πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους ξεφυλλίζοντας  βιβλία,διαβάζοντας παραμύθια και ζωγραφίζοντας.Είναι ένας ιδιαίτερα όμορφος και ζεστός χώρος και οι μαθητές μας το χάρηκαν πολύ.


επίσκεψη στο πνευματικό κέντρο ΚαλαμάταςΤην έκθεση του κ.Γεωργίου Αγατσά "Ιστορικές ναυμαχίες και μάχες των Ελλήνων από την Τροία έως το Μέγα Αλέξανδρο" παρακολουθήσαμε στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν όσα ήδη γνωρίζουν  για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα εκθέματα του κ. Αγατσά.