Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ευχές

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης σας εύχονται ολόψυχα Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά!!!!!!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτήΤο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α΄και της Β΄τάξης πραγματοποίησαν  τη χριστουγεννιάτικη παράσταση που είχαν ετοιμάσει.Μας παρουσίασαν μια διασκευή του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά "Φρικαντέλα,η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα".Νυχτερίδες,φαντάσματα,καλικάτζαροι ,ξωτικά ήταν όλοι εκεί και κατάφεραν να μας βάλουν με μεγάλη επιτυχία στο εορταστικό κλίμα.Οι μικροί μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας εντυπωσίασαν!!!!
Υπεύθυνες της γιορτής ήταν οι δασκάλες της Α΄και της Β΄τάξης κ.Γεωργακάκου Ελευθερία και κ.Ασημακοπούλου Βίκυ.

ομιλία για την κυκλοφοριακή αγωγή
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ.Πανούση Γεωργία,επισκέπτρια υγείας από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και μίλησε στους μαθητές μας για την κυκλοφοριακή αγωγή.Μέσα από διαφάνειες εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντικό και σοβαρό είναι να ακολουθούμε τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής.Είχαν μια πολύ ωραία και δημιουργική συζήτηση που τους δημιούργησε αρκετές σκέψεις και προβληματισμούς.Για άλλη μια φορά η κ.Πανούση ήταν πολύ γλυκιά και υπομονετική με τα παιδιά μας και την ευχαριστούμε πολύ!!!!!

εκδρομή στου ΣιάμουΤην Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο γειτονικό χωριό,στου Σιάμου.Στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωρίζω τον τόπο μου" φέτος αποφασίσαμε να επισκεφτούμε όλα τα χωριά του δήμου Οιχαλίας και να δούμε τις ομορφιές τους.Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν συγκλονιστική.Το χωριό γέμισε και ζωντάνεψε με την παρουσία των παιδιών μας!!!!!!!

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

παζάρι


Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην αγορά της Μερόπης. Οι δημιουργίες των παιδιών και των δασκάλων εντυπωσίασαν το κοινό που μας στήριξαν αγοράζοντας τις κατασκευές μας.Ο Άγιος-Βασίλης μας επισκέφτηκε και φέτος με πολλή όρεξη και κέφι και μας μοίρασε λιχουδιές και πολλά χαμόγελα!!!!!!!

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

αφίσα για το παζάρι

Όλα έτοιμα για το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας που θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην αγορά της Μερόπης.Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!!!

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

προετοιμασίες για το παζάριΠυρετώδεις οι προετοιμασίες μας για το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκέμβρη.Οι δημιουργίες των παιδιών και των δασκάλων τους θα σας καταπλήξουν!!!!!!!Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!

παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες(3 Δεκεμβρίου)μιλήσαμε με τους μαθητές μας για τις δυσκολίες των ανθρώπων αυτών.Δυστυχώς,τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες ανήκουν σε μια ιδιαίτερη "κατηγορία" ανθρώπων έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.Μάθαμε,λοιπόν,ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα.Τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.Νομίζουμε ότι οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν πολύ και προβληματίστηκαν αρκετά.

εκδρομή

Tην Πέμπτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη σε γειτονικό χωριό του δήμου μας,στο Φίλια.Η υποδοχή μας από τους κατοίκους του χωριού ήταν συγκλονιστική.Τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν με την ψυχή τους.


Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Τους ήρωες του 1940 τίμησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης ανήμερα της εθνικής μας επετείου.Οι μικροί μας μαθητές παρέα με τους μαθητές του νηπιαγωγείου  είπαν τα ποιήματά τους στην εκκλησία.Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας τον εκφώνησε ο δάσκαλος της Δ΄τάξης Χαρέας Γεώργιος.
Ακολούθησε η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Μερόπης.
Σημαιοφόρος του σχολείου μας ήταν η μαθήτρια της Στ΄ τάξης Αγγελική Κόικου.
Πολλά μπράβο στα παιδιά για την εμφάνιση τους!