Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα

          Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καλαμάτα. Όπως ήταν προγραμματισμένο, οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά το Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καλαμάτας για να παρακολουθήσουν δύο ντοκυμαντέρ, το πρώτο με θέμα σπάνια ζώα που ζουν στην Ελλάδα και κινδυνεύουν από εξαφάνιση ("Animals in danger") και το δεύτερο με θέμα την εμφιάλωση του νερού ("The story of the bottled water").
         Μετά από την προβολή -και αφού ο καιρός το "επέτρεψε"- τα παιδιά περπάτησαν ως το Πάρκο του ΟΣΕ όπου έπαιξαν στην παιδική χαρά και κυρίως στα τρένα, κάνοντας άλλοι τους επιβάτες και άλλοι τους οδηγούς! 
Έξω από το Αμφιθέατρο της Νομαρχίας
Παίζοντας και ποζάροντας στο πάρκο...


Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Σχολικές εκλογές - Ιανουάριος 2015

        Στις 22 Ιανουαρίου 2015, ακολουθώντας κι εμείς την επικαιρότητα, προχωρήσαμε στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη πενταμελούς συμβουλίου μαθητών με σκοπό την εκπροσώπηση των συμμαθητών τους σε θέματα που αφορούν το σχολείο. 
           Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν δύο συνδυασμούς, την "ΙΣΟΤΗΤΑ" και τη "ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", με υποψηφίους από όλες τις τάξεις. Οι επικεφαλής των συνδυασμών παρουσίασαν στο μαθητικό εκλογικό σώμα τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις τους και δέχτηκαν ερωτήσεις τόσο από τον "δημοσιογράφο της ημέρας" όσο και από τους ψηφοφόρους. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι ψηφοφόροι οδηγήθηκαν ανά τάξεις στις κάλπες, ακολουθώντας κάθε τυπική διαδικασία (εκλογική ταυτότητα, παραβάν, εφορευτική επιτροπή). Μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η αγωνία είχε κορυφωθεί! 
          Τελικά η διαδικασία ενέδειξε ως νικητές τους υποψηφίους του συνδυασμού "ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ". Παρά την απογοήτευση των ηττημένων, οι δύο πλευρές συνεχάρηκαν η μία την άλλη και διατήρησαν πολιτισμένη στάση υποσχόμενοι πως όλοι μαζί θα συνεργαστούν για το καλό του σχολείου τους! 


Οι επικεφαλής των συνδυασμών δεσμεύονται απέναντι στους ψηφοφόρους τους και ο "δημοσιογράφος της ημέρας" συντονίζει τη διαδικασία. 


Η κάλπη μας


Βλέπουμε αποφασιστικότητα πίσω από το παραβάν...

Κάποιοι μικρότεροι μαθητές χρειάστηκαν βοήθεια, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε τέτοια διαδικασία.

Η εφορευτική επιτροπή εργάζεται οργανωμένα και υπεύθυνα. 

Κάποιος φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή του! 

Επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας


      Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές όλων των τάξεων με συνοδούς τους δασκάλους τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στα πλαίσια του προγράμματος "Εσείς μιλάτε μουσική;" που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας. 
      Ο υπεύθυνος καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Σταύρος Βόλλαρης ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του ωδείου, τους παρουσίασε ηχογραφημένα μουσικά έργα, τους γνώρισε μουσικά όργανα από κάθε κατηγορία (πνευστά, έγχορδα, κρουστά) και τους άφησε ακόμη και να πειραματιστούν επάνω σε αυτά, προσπαθώντας να παράγουν τον αντίστοιχο ήχο. 
       Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις, μοιράστηκαν τις όποιες σχετικές με τη μουσική εμπειρίες είχαν, συμμετείχαν τα ίδια ενεργά στην παρουσίαση κάποιων έργων, διασκέδασαν και απόλαυσαν πολύ την παρουσίαση, καθώς ο υπεύθυνος καθηγητής είχε μια παιγνιώδη και χιουμοριστική διάθεση που ταιριάζει πολύ στα "Μεροπάκια" μας!