Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Πασχαλινές λαμπάδες

Και φέτος τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, κατασκεύασαν τις πασχαλινές τους λαμπάδες. Όλες όμορφες, όλες ξεχωριστές! 
Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα, καλές γιορτές και.. καλή ξεκούραση!! Α΄ Τάξη


Β΄ Τάξη


 Γ΄ Τάξη


  Δ΄ Τάξη


 Ε΄ ΤάξηΣΤ΄ Τάξη


Επίσκεψη στο αγρόκτημα "Παπάκια"

Στις 7 Απριλίου το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο αγρόκτημα "Παπάκια" στην Καρύταινα Αρκαδίας. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα σε πέτρινα οριοθετημένα μονοπάτια (πάντα με συνοδεία), να γνωρίσουν άγρια και ήμερα ζώα και πτηνά χαρακτηριστικά της εγχώριας πανίδας, αλλά και πιο συνηθισμένα οικόσιτα ζώα όπως: άλογα, αγριογούρουνα, ελάφια, παγόνια, φασιανούς, στρουθοκαμήλους, πάπιες κ.ά. Στη συνέχεια, οι μαθητές μας διασκέδασαν στην οργανωμένη παιδική χαρά και έφαγαν στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων που λειτουργεί και σαν λαογραφικό μουσείο.


Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου


Το σχολείο μας και φέτος συμμετείχε σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή στο χώρο του σχολείου, κατά την οποία οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικά σκετς και τραγούδια. Την επόμενη μέρα οι μαθητές, αφού εκκλησιάστηκαν και απήγγειλαν ποιήματα, ετοιμάστηκαν για την παρέλαση. Δυστυχώς όμως  οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. 
Σχολική γιορτή


Εκκλησιασμός και παρέλαση

Παίζοντας γκολφ!

Τη Δευτέρα 1/3/2016 οι μαθητές του σχολείου μας έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Τον χώρο μας επισκέφθηκαν προπονητές του γκολφ από το ξενοδοχείο Costa Navarino, οι οποίοι με χαρά έδειξαν στα παιδιά πώς παίζεται αυτό το, Ολυμπιακό πλέον, άθλημα. Αφού μας εξήγησαν τον τρόπο και τις σωστές τεχνικές, οι μικροί μαθητές πήραν στα χέρια τους τα μπαστούνια. Διασκέδασαν πολύ παίζοντας και ανάμεσά τους ανακαλύφθηκαν πολλά κρυμμένα ταλέντα! Το ίδιο έκαναν οι δάσκαλοι που έβγαλαν το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Ήταν σίγουρα μια μέρα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη...!Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Απόκριες

 Το καλύτερο πάρτυ της χρονιάς! Όλοι περίμεναν πώς και πώς να μασκαρευτούν και να κάνουν τις φάρσες και τα πειράγματά τους. Φέτος ο ταχυδακτυλουργός βοήθησε ώστε το πάρτυ να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάνοντας κυριολεκτικά τα μαγικά του! Αφού βραβεύσαμε την πιο καλή και ευφάνταστη στολή, παίξαμε το παιχνίδι με το μεγάλο μπαλόνι που κρύβει καραμέλες. Επιστρέφοντας από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, πετάξαμε χαρταετό και αερόστατα, όπως όριζε το έθιμο.


Εορτασμός Τσικνοπέμπτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη με νόστιμα φαγητά, τραγούδια και κέφι. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας φρόντισε να προμηθευτεί τα απαραίτητα και, με τη βοήθεια παιδιών και δασκάλων, η σχάρα στήθηκε και το ψήσιμο ξεκίνησε! Όσοι γνωρίζουν πόσο καλοφαγάδες είμαστε, καταλαβαίνουν πως κανείς δεν έμεινε ανικανοποίητος τη μερα αυτή :) Και του χρόνου! 


Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Δεντροφύτευση

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και σε αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στον αύλιο χώρο του σχολείου. Στην κίνηση αυτή συμμετείχε όλο το σχολείο σύσσωμο.