Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση για την εκδρομή μας στον Άγιο Φλώρο

           Σας ενημερώνουμε ότι αύριο ημέρα Τρίτη 25 Οκτωβρίου το σχολείο μας θα επισκεφτεί τις πηγές του Αγίου Φλώρου. Θα εξερευνήσουμε τον υδροβιότοπο της περιοχής και θα μάθουμε για τη ζωή της πέστροφας.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

2η Πανελλήνια ημέρα σχ. αθλητισμού

Στις 3 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη δεύτερη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού («Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους»). Με τις οδηγίες του γυμναστή μας Κόντου Κωνσταντίνου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες  (σκυταλοδρομίες, κ.α.) και να αθληθούν στα αγαπημένα τους σπορ (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση κ.α.). Με αυτόν τον τρόπο τονίστηκε η σημαντικότητα της δημιουργίας της ομάδας και της ευγενής άμιλλας μεταξύ των συμπαικτών.


Ακόμα, με τη βοήθεια των δασκάλων, τα παιδιά μπήκαν στο πνεύμα του ολυμπιακού αθλητισμού μαθαίνοντας για τις χώρες που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και τη σημασία της σημαίας της Ολυμπιάδας. Συζητήσαμε για τα ιδεώδη και τις αξίες του ολυμπισμού και συνεχίσαμε με προβολή ταινίας και δημιουργία κολάζ.
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Η πρώτη μας εκδρομή

Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκδρομή για φέτος. Επισκεφτήκαμε τους μικρούς μας φίλους στο νηπιαγωγείο της Μερόπης! Εκεί παίξαμε και διασκεδάσαμε στο μεγάλο χώρο του προαυλίου και χαρήκαμε την ηλιόλουστη μέρα!


Αγιασμός Σχολικό Έτος 2016-17

Το καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε η μέρα που υποδεχόμαστε πάλι τους μαθητές μας πίσω στα θρανία!! Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε και καλωσορίσαμε στο σχολείο τα καινούρια μας πρωτάκια!