Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας

Για το καλό του νέου χρόνου επιβαλλόταν να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας. Οι μαθητές ήταν φοβερά ανυπόμονοι να ανακαλύψουν το φλουρί και τελικά το πέτυχε ένας μαθητής της Στ΄ τάξης. Το ίδιο όμως κάναμε κι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ελπίζοντας για ένα καλό δώρο από τον διευθυντή μας. Ποιος το κέρδισε; Δε θα σας αποκαλύψουμε...Και του χρόνου!
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Καλαμάτα. Παρακολουθήσαμε το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Το αγόρι και ο κόσμος" του Ale Abreu στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η ταινία απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους και έθιγε το προσφυγικό ζήτημα. Μετά το τέλος της ταινίας, περπατήσαμε μέχρι την παραλία και μείναμε λίγη ώρα σ'ένα πάρκο ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να φάνε και να παίξουν.Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτική δράση στο σχολείο

Μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου μας, στις 9 Ιανουαρίου μας επισκέφτηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ. Οι μαθητές παρακολούθησαν δύο διαδραστικές ταινίες: "Άγρια ζώα της Ελλάδα" (τάξεις Α΄-Β΄-Γ΄) και "Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου / λέμε όχι στον ρατσισμό" (τάξεις Δ'-Ε'-ΣΤ'). Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μπορούσαν να συμμετέχουν στην εξέλιξη της ταινίας μέσω ψηφοφοριών που έκαναν με τα ειδικά τηλεχειριστήρια που τους δόθηκαν. Ευχαριστούμε θερμά το ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ για την κίνηση αυτή.