Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2016-2017

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου, που ήταν και η εαρινή ισημερία, το σχολείο μας διεκπεραίωσε το περίφημο πείραμα του Ερατοσθένη. Με το πείραμα αυτό, οι μαθητές μπόρεσαν να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης. Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, μετρήσαμε το ύψος της ράβδου που χρησιμοποιήσαμε καθώς και το μήκος της σκιάς που δημιουργήθηκε. Στη συνέχεια, υπολογίσαμε την απόσταση από τον ισημερινό και βρήκαμε ότι η περίμετρος της Γης είναι 40.718,088 km με διαφορά ακτίνας -1,72%  από το κανονικό. Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό αλλά και χρήσιμο πείραμα που τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μαθητικός διαγωνισμός φυσικής

Εκτός από τον μαθηματικό διαγωνισμό, το σχολείο μας πήρε μέρος και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού "Αριστοτέλης" με τη συμμετοχή και πάλι των μεγάλων τάξεων. Ο διαγωνισμός διεξήχθη το πρωί της 16ης Μαρτίου υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Εκδρομή στο Διαβολίτσι

Κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο του Διαβολιτσίου, την Πέμπτη 14 Μαρτίου οργανώσαμε μια κοινή εκδρομή στο χωριό τους. Μόλις φτάσαμε, επισκεφθήκαμε το σχολείο τους και μετά όλοι μαζί πήγαμε στο γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού. Εκεί τα παιδιά οργάνωσαν διάφορους αγώνες και έπαιξαν με την ψυχή τους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί περάσαμε υπέροχα. Εις το επανιδείν!Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μαθητικός διαγωνισμός μαθηματικών

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 11ο μαθητικό διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" στο πλαίσιο του περιοδικού "Ο μικρός Ευκλείδης" της ΕΜΕ. Το πρωί της 10ης Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρέλαβαν τα θέματα και άρχισαν να τα λύνουν. Για τη συμμετοχή αυτή τους δόθηκαν και βεβαιώσεις.


Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Δράσεις κατά της σχολικής βίας

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) το σχολείο μας αφιέρωσε χρόνο ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα. Μέσα από συζήτηση, διάφορες παρουσιάσεις και βίντεο τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον και φάνηκαν να προβληματίζονται. Ελπίζουμε ο προβληματισμός αυτός να κάνει τις μεταξύ τους σχέσεις καλύτερες.