Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ημερολόγιο 2017

          Βγάλαμε τα καινούρια μας ημερολόγια για το έτος 2017! Είναι γεμάτο με παροιμίες για τους μήνες και μια αναμνηστική φωτογραφία των μαθητών του σχολείου μας.



Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

17η Νοεμβρίου

       Την 17η Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μιλήσαμε για τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973, αναφερθήκαμε τους φοιτητές που αντιστάθηκαν στη Χούντα της εποχής και προβλήθηκε σχετικό βίντεο στους μαθητές.



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στην πολεμική αεροπορία και στην παραλία της Μπούκας

Στις 7 Νοεμβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην πολεμική αεροπορία, η οποία γιόρταζε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το πιλοτήριο πολεμικών αεροπλάνων F16, T-2E Buckeye και Τ-6Α Τexan από τις 361, 362, 363 και 364 Μοίρες Εκπαίδευσης Αέρος. Ακόμη, πήγαμε σε ένα μεγάλο στέγαστρο όπου είδαμε εξοπλισμό της αεροπορίας, όπως αντιαεροπορικά, αλεξίπτωτα και στολές πιλότων, βόμβες, αεροπλάνα για επισκευή, κ.α.






  


Ο Σμήναρχος (Ι) Κων/νος Χίνης, Διοικητής 120 ΠΕΑ μας έδωσε μια αφίσα για αναμνηστικό, αφιερωμένη στο Δημοτικό Σχολείο μας.

Ύστερα συνεχίσαμε την εκδρομή μας στην παραλία της Μπούκας. Εκεί διασκεδάσαμε με παιχνίδια στην άμμο και απολαύσαμε την υπέροχη θάλασσα. 





 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εθνική επέτειος 1940

Την ημέρα της εθνικής επετείου του 1940, στις 28 Οκτωβρίου, πήγαμε στην εκκλησία. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος της Γ΄ τάξης Κωνσταντίνος Παπαεμμανουήλ. Ακολούθησαν ποιήματα από τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων και του νηπιαγωγείου.














  Ύστερα, το σχολείο μας παρέλασε στην κεντρική οδό του χωριού, μπροστά από το πρώην δημαρχείο. Καμαρώσαμε τους μαθητές μας και ιδιαίτερα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης που κράτησαν τη σημαία.




Γιορτή 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 27 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την επέτειο του 1940, το εθνικό μας «ΟΧΙ». Τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων μας ετοίμασαν μία γιορτούλα και με την θεατρικότητά τους νιώσαμε σα να ζούσαμε σε εκείνη την εποχή.





 Ύστερα ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, όπου τιμήσαμε με ευλάβεια αυτούς που πολέμησαν για την πατρίδα μας.

Γιορτή Αγίου Δημητρίου

Όπως γνωρίζουμε, πολιούχος του χωριού μας είναι ο Άγιος Δημήτριος. Στις 26 Οκτωβρίου το σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του πηγαίνοντας στην εκκλησία, όπου ο πάτερ Αθανάσιος μας είπε λίγα λόγια για τη ζωή και το μαρτυρικό θάνατό του.

Εκπαιδευτική εκδρομή στις πηγές Αγίου Φλώρου

Στις 25 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τις πηγές του Αγίου Φλώρου. Εξερευνήσαμε τον υδροβιότοπο της περιοχής και διασκεδάσαμε με πολύ παιχνίδι. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας μίλησαν για τις πέστροφες, το είδος του ψαριού που συναντήσαμε εκεί, καθώς και για τα νούφαρα που ομορφαίνουν το ποταμό του Παμίσου.