Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση βιβλίου και η αξία της φιλαναγνωσίας

Λένα Καπνιά Αραποστάθη
Οι μαθητές της Έ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Σκυταλοδρομία ανάγνωσης"


Με αφορμή την σκυταλοδρομία ανάγνωσης που συμμετέχει η Έ τάξη καλέσαμε την συγγραφέα κ. Λένα Καπνιά Αραποστάθη στο σχολείο μας να μας μιλήσει για την φιλαναγνωσία καθώς και για το νέο της βιβλίο "Δίπλά στην ίδια θάλασσα". Είχαμε λοιπόν την χαρά σήμερα να την έχουμε κοντά μας, να μας μιλήσει για την αξία των βιβλίων, να ανταλλάξει απόψεις με τα παιδιά, να ακούσει τις απόψεις των παιδιών σχετικά με το βιβλίο της, να απαντήσει στα ερωτήματα των μαθητών και να λύσει αποριές. Την παρουσίαση την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και με χαρά διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον που έδειξαν ακόμα και οι μικρότεροι μαθητές (Ά , ΄Β , Γ τάξεις) οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις και έτσι είχαν ενεργή συμμετοχή. Οι μεγαλύτεροι μαθητές της Στ τάξης διάβασαν ποιήματα σχετικά με την αξία του διαβάσματος συμμετέχοντας στην εκδήλωση μας.

Το βιβλίο της κ. Λένας είναι ένα απο τα βιβλία που έχουμε επιλέξει για το πρόγραμμα της σκυταλοδρομίας ανάγνωσης. Η Έ τάξη διατύπωσε τα ερωτήματα της στην συγγραφέα όχι μόνο για το βιβλίο αλλά και για την διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, με ελπίδα να συγγράψει το δικό της βιβλίο- παραμύθι με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η εκδήλωση κύλησε πολύ ευχάριστα κατευθυνόμενη απο τη συγγραφέα μας, μαγέυοντας τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λένα Καπνιά Αραποστάθη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φυσική στην Αθήνα και πληροφορική στη Γαλλία. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης( Πολυτεχνείο, Αρσάκειο, Λεόντειο). Έχει γράψει παιδικά βιβλία με αντικείμενο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διδακτικά βοηθήματα, επιστημονικές μελέτες, άρθρα και εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά. Το "Δίπλα στη ίδια θάλασσα" ίναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας τιμήσατε με την παρουσία σας δίνοντας έτσι στους μικρούς μας μαθητές την ευκαιρία να σας γνωρίσουν απο κοντά και να συνδιαλεχθούν μαζί σας! Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω να διαβάσω το παραμύθι των παιδιών.
    θα είναι άραγε και εικονογραφημένο;
    Λένα Καπνιά Αραποστάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή