Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ευχές


Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου

ας φωτίσει και ας ζεστάνει τις ψυχές όλων μας με αγάπη!

Καλό Πάσχα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS


Αγαπητοί μας φίλοι,

Παρακαλούμε δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες της τοπικής ομάδας στήριξης των παιδικών χωριών SOSΕλλάδος για την ευγενική προσφορά σας ( που αφορούσε τη δωρεά υλικών για τη δημιουργική απασχόληση), για το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας Καλαμάτας. Η ανθρωπιστική σας διάθεση και ευαισθησία, μα πάνω απο όλα προσωπικής σας συμβολή, είναι για εμάς πολύτιμος αρωγός για την συνέχιση του έργου μας. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να έχουμε πάντοτε την τόσο πόλύτιμη για εμάς φιλία σας.


Με εκτίμηση για την Τοπική Ομάδα στηριξης των παιδικών Χωριών

Αργ. Χριστάκη( Συντονίστρια γραφείου Καλαμάτας)

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Παρουσίαση γλυπτικής στην πέτρα

Χρήστος Αραποστάθης Ένα μικρό δέιγμα των αριστουργημάτων του

Με αφορμή της παρουσίαση βιβλίου της κ. Λένας Καπνιά Αραποστάθη, ο σύζυγός της κ. Χρήστος Αραποστάθης (καταγωγή Ανθούσα Μελιγαλά) είχε να μας παρουσιάσει την δική του τέχνη (στην οποία είναι αυτοδίδακτος). Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την γλυπτική πάνω σε πέτρες, μίλησε στα παιδιά για αυτή την ενασχόληση παρουσιάζοντας και μερικά απο τα δημιουργηματά του. Παρότρυνε τα παιδιά να καλλιεργούν τα ταλέντα τους και τις επιδεξιότητες τους γιατί μέσα απο αυτό θα βρουν ολοκλήρωση και ισορροπία ψυχής και σκέψης. Μας μίλησε επίσης για την διαδικασία δημιουργίας πάνω στην πέτρα. Η ανάγκη που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με αυτό ήταν η θέληση του να δώσει μορφή και έκφραση πάνω σε ένα άψυχο υλικό σαν την πέτρα.

Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση βιβλίου και η αξία της φιλαναγνωσίας

Λένα Καπνιά Αραποστάθη
Οι μαθητές της Έ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Σκυταλοδρομία ανάγνωσης"


Με αφορμή την σκυταλοδρομία ανάγνωσης που συμμετέχει η Έ τάξη καλέσαμε την συγγραφέα κ. Λένα Καπνιά Αραποστάθη στο σχολείο μας να μας μιλήσει για την φιλαναγνωσία καθώς και για το νέο της βιβλίο "Δίπλά στην ίδια θάλασσα". Είχαμε λοιπόν την χαρά σήμερα να την έχουμε κοντά μας, να μας μιλήσει για την αξία των βιβλίων, να ανταλλάξει απόψεις με τα παιδιά, να ακούσει τις απόψεις των παιδιών σχετικά με το βιβλίο της, να απαντήσει στα ερωτήματα των μαθητών και να λύσει αποριές. Την παρουσίαση την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και με χαρά διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον που έδειξαν ακόμα και οι μικρότεροι μαθητές (Ά , ΄Β , Γ τάξεις) οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις και έτσι είχαν ενεργή συμμετοχή. Οι μεγαλύτεροι μαθητές της Στ τάξης διάβασαν ποιήματα σχετικά με την αξία του διαβάσματος συμμετέχοντας στην εκδήλωση μας.

Το βιβλίο της κ. Λένας είναι ένα απο τα βιβλία που έχουμε επιλέξει για το πρόγραμμα της σκυταλοδρομίας ανάγνωσης. Η Έ τάξη διατύπωσε τα ερωτήματα της στην συγγραφέα όχι μόνο για το βιβλίο αλλά και για την διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, με ελπίδα να συγγράψει το δικό της βιβλίο- παραμύθι με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η εκδήλωση κύλησε πολύ ευχάριστα κατευθυνόμενη απο τη συγγραφέα μας, μαγέυοντας τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λένα Καπνιά Αραποστάθη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φυσική στην Αθήνα και πληροφορική στη Γαλλία. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης( Πολυτεχνείο, Αρσάκειο, Λεόντειο). Έχει γράψει παιδικά βιβλία με αντικείμενο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διδακτικά βοηθήματα, επιστημονικές μελέτες, άρθρα και εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά. Το "Δίπλα στη ίδια θάλασσα" ίναι το πρώτο της μυθιστόρημα.