Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Σχολικές εκλογές - Ιανουάριος 2015

        Στις 22 Ιανουαρίου 2015, ακολουθώντας κι εμείς την επικαιρότητα, προχωρήσαμε στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη πενταμελούς συμβουλίου μαθητών με σκοπό την εκπροσώπηση των συμμαθητών τους σε θέματα που αφορούν το σχολείο. 
           Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν δύο συνδυασμούς, την "ΙΣΟΤΗΤΑ" και τη "ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", με υποψηφίους από όλες τις τάξεις. Οι επικεφαλής των συνδυασμών παρουσίασαν στο μαθητικό εκλογικό σώμα τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις τους και δέχτηκαν ερωτήσεις τόσο από τον "δημοσιογράφο της ημέρας" όσο και από τους ψηφοφόρους. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι ψηφοφόροι οδηγήθηκαν ανά τάξεις στις κάλπες, ακολουθώντας κάθε τυπική διαδικασία (εκλογική ταυτότητα, παραβάν, εφορευτική επιτροπή). Μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η αγωνία είχε κορυφωθεί! 
          Τελικά η διαδικασία ενέδειξε ως νικητές τους υποψηφίους του συνδυασμού "ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ". Παρά την απογοήτευση των ηττημένων, οι δύο πλευρές συνεχάρηκαν η μία την άλλη και διατήρησαν πολιτισμένη στάση υποσχόμενοι πως όλοι μαζί θα συνεργαστούν για το καλό του σχολείου τους! 


Οι επικεφαλής των συνδυασμών δεσμεύονται απέναντι στους ψηφοφόρους τους και ο "δημοσιογράφος της ημέρας" συντονίζει τη διαδικασία. 


Η κάλπη μας


Βλέπουμε αποφασιστικότητα πίσω από το παραβάν...

Κάποιοι μικρότεροι μαθητές χρειάστηκαν βοήθεια, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε τέτοια διαδικασία.

Η εφορευτική επιτροπή εργάζεται οργανωμένα και υπεύθυνα. 

Κάποιος φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή του! 

1 σχόλιο: