Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2018-2019

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Εκδρομή στην Αστυνομία

     Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της ελληνικής πολιτείας ως "Ημέρα της Αστυνομίας". Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε τη Διεύθυνση του Αστυνομικού τμήματος Καλαμάτας.


Εκεί ο Διοικητής της Αστυνομίας μας ενημέρωσε για τις διάφορες υπηρεσίες όπου απαρτίζεται η Αστυνομία, την άμεσο Δράση, τις ομάδες ΔΙΑΣ, τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών με το εργαστήριο επεξεργασίας αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, το τμήμα εξουδετέρωσης  εκρηκτικών μηχανισμών, το τμήμα της τροχαίας κ.α αλλά και για τον τρόπο που ασκούν το έργο τους.  Η υπεύθυνη του τμήματος της τροχαίας μας μίλησε για την κυκλοφοριακή αγωγή, δηλ. την ασφαλή συμπεριφορά των παιδιών στον δρόμο ως πεζοί και ως ποδηλάτες Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον βίντεο και παρουσιάσεις και συμμετείχαν με πολλές απορίες.

                Στη συνέχεια ο Διοικητής μας ξενάγησε στο τηλεφωνικό κέντρο κ μας εξήγησε τι γίνεται όταν κάποιος καλέσει την άμεσο δράση (100) για βοήθεια.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στην παιδική χαρά του Δήμου στην παραλία της Καλαμάτας. Εκεί οι μαθητές  χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα διασκεδάζοντας και παίζοντας ομαδικά παιχνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου