Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Υ.ΠΑΙ.Θ: Προμήθεια – Παροχή Ηλεκτρονικών Συσκευών σε Μαθητές & Εκπ/κούς - Διευκρινίσεις για την Προμήθεια

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εξέδωσε εγκύκλιο στις 8 Απριλίου σύμφωνα με την οποία διατυπώνει την πρόθεση να προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop & tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπ/κούς και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.
Για το λόγο αυτό,  το Υ.ΠΑΙ.Θ καλούσε τους Δ/ντές όλων των σχολείων της χώρας  όπως μεριμνήσουν άμεσα για την καταγραφή των αναγκών (εκπαιδευτικών  και μαθητών)  σε επίπεδο σχολικής μονάδας και αποστείλουν τα στοιχεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έως την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 10:00π.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.
Στόχος, είναι, σύμφωνα με την εγκύκλιο,  η άμεση υποστήριξη της εκπ/κής διαδικασίας, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργιάς των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπ/σης για την υποστήριξη των εκπ/κών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτή των μαθητών και εκπ/κών καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων στην ΕξΑ Εκπ/ση.
 Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης κατέγραψε τις ανάγκες (σύνολο μαθητών=55 και εκπαιδευτικών σύνολο=10)  σε επίπεδο σχολικής μονάδας σύνολο=65 και έστειλε τα στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 09:00π.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.
Την ίδια ημέρα το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εξέδωσε την υπ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου Φ.4786/75/44420/Α2 διευκρινιστική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία η καταγραφή αναγκών ηλεκτρονικού εξοπλισμού αφορά αποκλειστικά και μόνον τις ανάγκες των Σχολικών Μονάδων και επ’ουδενί προσώπων (μαθητών ή εκπ/κών).
Υπολογίζεται ότι η αναλογία θα είναι μία συσκευή ανά πενήντα (50) περίπου μαθητές και στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει στα σχολεία το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021.
    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου