Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
   Σε συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν την 1η Ιουνίου και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου 2020.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
    Οι εκπαιδευτικοί θα παραστούν στα σχολεία την Πέμπτη 28 Μαΐου και η λήξη του σχολικού έτους προβλέπεται στις 30 Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων. 
ΤΜΗΜΑΤΑ
    Τα τμήματα των δημοτικών σχολείων θα έχουν έως 15 μαθητές το καθένα με απόσταση 1,5 μέτρο. Στο σχολείο μας, επειδή τα τμήματα-τάξεις είναι κάτω από 15 μαθητές και υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, θα λειτουργούν καθημερινά. 
    Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει.
   Στα διαλείμματα, λόγω της καταλληλότητας του προαύλιου χώρου, οι μαθητές των τμημάτων-τάξεων δύναται να έχουν την απαραίτητη απόσταση ταυτόχρονα.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
    Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη διάθεσης αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία. Για το σχολείο μας, θα γίνει παραλαβή 12 αντισηπτικών από τον Διευθυντή του σχολείου. Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας με τις καλύτερες συνθήκες. 
Συγκεκριμένα:
  1. Έχει δοθεί εντολή για καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών σε κάθε αίθουσα 2 φορές την ημέρα -τουλάχιστον 1 φορά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και οπωσδήποτε μετά τη λήξη του. 
  2. Καθαρισμός και απολύμανση όλων των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων.
  3. Καθαρισμός και ευπρεπισμός του προαύλιου χώρου.
  4. Απεντόμωση.
  5. Βάψιμο όπου υπήρχε ανάγκη.
     Καθ'όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου μας θα υπάρχει φυσικός αερισμός των αιθουσών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  1. Σας ενημερώνουμε ότι η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική. Εξαιρείται ο εκπαιδευτικός του τμήματος ΖΕΠ ΙΙ.
  2. Τα βιβλία τους οι μαθητές θα τα κρατήσουν και για την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.
  3. Οι γονείς των μαθητών που δε θα έρθουν στο σχολείο υποχρεούνται να υπογράψουν Βεβαίωση Απουσίας από την παρακολούθηση των μαθημάτων. Η Βεβαίωση συμπληρώνεται και υπογράφεται στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου