Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έναρξη σχολικού έτους 2020-2021 - Αγιασμός - Οδηγίες

         Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.45 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τον Αγιασμό τα παιδιά θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία. Λόγω των ειδικών μέτρων προφύλαξης από τον ιό COVID-19 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους, γονείς και παιδιά. Οι συνοδοί των μαθητών θα πρέπει να παραμείνουν εκτός του προαύλιου χώρου του σχολείου για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

       Σκοπός μας είναι η ασφαλής επαναλειτουργία του σχολείου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής. 

Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είναι οι εξής:

  • Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό, καθώς και οι επισκέπτες σε όλες τις σχολικές μονάδες υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.
  • Αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του αντικείμενα.
  • Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια. Συστήνεται η χρήση ατομικού μπουκαλιού ή παγουριού από το κάθε παιδί.
  • Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
  • Παραμονή κατ'οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.

  • Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη COVID-19 (π.χ. βήχας, πυρετός, πονόλαιμος, γαστρεντερικά προβλήματα) σε κάποιο παιδί γίνεται:

  1. Επικοινωνία με την οικογένεια για την παραλαβή του.
  2. Απομόνωση σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.
        Καλή μας αρχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου