Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Λειτουργία Σχολικής βιβλιοθήκης


Η Σχολική μας βιβλιοθήκη – «το ΑναγνωσΤόπι» - έχει από την περσινή χρονιά ενταχθεί στο πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και συνεχίζει την καταγραφή και ηλεκτρονική καταχώρηση των υπάρχοντων περίπου 1.500 βιβλίων, ενώ αναμένεται ακόμη η παραλαβή άλλων περίπου 250 ύστερα από χρηματοδότηση του ΥΠΠΕΘ, μέσω του έργου «Δράση εξοπλισμού των δημοτικών σχολείων ενταγμένων στο σύστημα Δικτύου Σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Όλα τα βιβλία έχουν χωριστεί σε κατηγορίες βάσει της θεματολογίας και του περιεχομένου τους και φέρουν τις αντίστοιχες ετικέτες και χρώματα.

-          Επιστημονικά  (Ε – πράσινη ετικέτα)

-          Επετειακά (ΕΠ – πορτοκαλί ετικέτα)

-          Ιστορία/ Μυθολογία/ Θέατρο (ΙΜΘ – μωβ ετικέτα)

-          Παραμύθια και Μικρές Ιστορίες (ΠΜ – κόκκινη ετικέτα)

-          Λογοτεχνία έως 10 ετών (ΛΓΤΧ (β) – μπλε ετικέτα)

-          Λογοτεχνία έως 14 ετών (ΛΓΤΧ (γ) – κίτρινη ετικέτα)

-          Εκπαιδευτικά/Παιδαγωγικά ενηλίκων (ΕΚΠ – λευκή ετικέτα)

Έχουν ήδη εκδοθεί κάρτες μελών οι οποίες έχουν δοθεί στη διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Δίνεται όμως η δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη της και γονείς μαθητών ή αποφοιτήσαντες μαθητές παλαιότερων ετών, εφόσον το επιθυμούν.

Οι κανόνες και οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης έχουν γνωστοποιηθεί στους μαθητές και βρίσκονται αναρτημένοι σε κάθε σχολική αίθουσα, καθώς και στο παρόν ιστολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία ή την εγγραφή στη βιβλιοθήκη, μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικώς στον διευθυντή ή την υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου