Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Επαναλειτουργία Δημοτικών


Αγαπητοί γονείς,

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των δημοτικών  σχολείων από τη Δευτέρα 10 Μαῒου, θα διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου. Είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

 Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ του/της ανήλικου/ης μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να προμηθεύονται το πρώτο διαγνωστικό τεστ από σήμερα και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

 Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Όσοι γονείς/κηδεμόνες  των ανήλικων μαθητών/τριών δεν μπορούν να τυπώσουν τη Σχολική κάρτα για COVID-19 μπορούν να προσέλθουν στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης και ώρα 09:00 π.μ. έως 12:15 μ.μ. για να παραλάβουν φωτοτυπία της κάρτας και να το κάνουν χειρόγραφα. Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή. 

 Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. 

Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

  1. ·        η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  2. ·        η χρήση αντισηπτικών,
  3. ·        οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  4. ·        οι τακτικοί αερισμοί των χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου