Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Διαδικτυακό Εικαστικό Εργαστήρι «Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά»

     Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ήρθε για πρώτη φορά κοντά σε απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας με ένα εικαστικό ψηφιακό εργαστήριο μέσω διαδικτύου σχεδιασμένο από την M art αποκλειστικά γι’ αυτά! Σε αυτό συμμετείχε η Β΄ τάξη του σχολείου μας.

    Αρχικά, τα παιδιά μέσα από ένα βίντεο είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν κομμάτι της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών καθώς και εικαστικά έργα βασισμένα στο κίνημα της Trash Αrt  που χαρακτηρίζεται από τη χρήση φαινομενικά "άχρηστων" υλικών τα οποία όμως μπορούν να μετατραπούν σε σύγχρονα έργα τέχνης.

    Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους, τα παιδιά δημιούργησαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως τυμπανάκια,"όργανα της βροχής" και καστανιέτες και στη συνέχεια τα προτρέψαμε να παράξουν με αυτά ήχους συσκευών τηλεπικοινωνίας. Ταυτόχρονα, γνώρισαν την ωφέλεια της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας καθώς και έννοιες όπως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η κυκλική οικονομία.

    Όλοι οι μαθητές βρήκαν πολύ ενδιαφέρον το εργαστήρι αυτό και αφοσιώθηκαν το καθένα στο δικό του δημιούργημα-μουσικό όργανο. Ευχαριστούμε πολύ τον όμιλο ΟΤΕ για την πρωτοβουλία του.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου