Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ:ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΤην Παρασκευή 12 Μαρτίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σύμβουλος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παναγόπουλος και πραγματοποίσε σεμιναριακό μάθημα στους μαθητές της Δ΄- Ε΄και Στ΄. Το θέμα που παρουσίασε ήταν "Ανακύκλωση και Απορρίμματα"
Ευχαριστούμε τον κ. Παναγόπουλο γιατί πάντα βρίσκεται δίπλα μας να μας εμψυχώνει και να μας δίνει δύναμη.Στην Ελλάδα κάθε χρόνο παράγονται περίπου 5.000.000 τόνοι σκουπίδια. Με αυτά θα μπορούσαμε να στρώσουμε την εθνική οδό Αθήνας- Αλεξανδρούπολης σε ύψος εως 1,5μ. Τα περισσότερα απο αυτά τα σκουπίδια καταλήγουν σε χωματερές. Ο νομός μας έχει ηδη 40 χωματερές. Τα αποτελέσματα της ταφής των απορριμμάτων σε χωματερές είναι τραγικά γιατί δεν μολύνουμε μόνο το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Τα υγρά των σκουπιδιών καταλήγουν στους υδροφόρους ορίζοντες και μολύνεται και το νερό. Επίσης όταν καίμε τα σκουπίδια παράγονται διοξείνες που εισέρχονται στο σώμα μας και έτσι προκαλείται ο καρκίνος!
1 λίτρο καμένο λάδι μολύνει 1.000.000 λίτρο νερό
1 μπαταρία μολύνει 1 κυβικό χώμα
1 κουτάκι αλουμίνιο μένει άθικτο για 500 χρόνια
1 γυάλινο μπουκάλι μένει άθικτο για 1.000.000 χρόνια


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ
Reduce = μειώνω
Reuse = Επαναχρησιμοποιώ
Recycle = Ανακυκλώνω
REFUSE = ΑΡΝΟΥΜΑΙ
Προστασία της φυσης -προστασία της ζωής!
Ιφιγένεια Γαλανοπούλου - Παύλος Αλάτης - Σωτήρης Σγουμπόπουλος
(μαθητές Στ΄τάξης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου