Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2017-2018

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο

           Στις 12 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία και το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών στο Κατάκολο. 
           Στο Μουσείο Αρχιμήδη -αφιερωμένο στον μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας- τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε μία μοναδική συλλογή εκθεμάτων αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας (από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 
                 Στο Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών ήρθαν σε επαφή με 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων, όπως το μονόχορδο, ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, η λύρα του Ερμή, η πανδούρα, η ελληνική φόρμιγγα, η σύριγξ του Πανός, η ύδραυλις του Κτησιβίου και πολλά άλλα. 
           Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον Κώστα Κοτσανά, κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης. Πολλά από τα εκθέματα συνοδεύονταν από οπτικοακουστικό υλικό ή ήταν διαδραστικά. Έτσι, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο, μας έφεραν πιο κοντά στην άγνωστη αυτή πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Με λίγα λόγια, για ακόμη μια φορά, περάσαμε υπέροχα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου