Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821!

      Με αφορμή τα 200 χρόνια που έχουν περάσει από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά της Τουρκοκρατίας του 1821, ο εκπαιδευτικός της Γ΄ τάξης Κώστας Παπαεμμανουήλ μίλησε στα παιδιά όλων των τάξεων για τον τεράστιο αγώνα του Ελληνισμού ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. 

    Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων γνώρισαν τις επαναστατικές σημαίες των Ελλήνων την περίοδο του 1821 στο πρόγραμμα: "Τα Φλάμπουρα των Οπλαρχηγών". Σε κάθε τόπο, οι Έλληνες ύψωναν διαφορετική σημαία γεμάτη συμβολισμούς τονώνοντας το ηθικό των επαναστατών. Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, εκτός από τις σημαίες, μέσα από το πρόγραμμα: "Πολέμησα και εγώ το 1821" γνώρισαν τους γενναίους οπλαρχηγούς του '21 και τη δράση τους. Ιδιαίτερο αφιέρωμα έγινε στη μάχη της Βέργας που διαδραματίστηκε στις 22-24 Ιουνίου 1826. 

 







        Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, από τα χρήματα που μάζεψαν τα παιδιά με την πώληση των φετινών ημερολογίων, αγοράσαμε τα παρακάτω επιτραπέζια σχετικά με την Επανάσταση του 1821 και συμβάλλαμε στη βιωματική μάθηση της δράσης των επαναστατών διασκεδάζοντας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου