Καλώς ήλθατε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης!

Για να δούμε, τι θα δούμε!!!


Τα παιδιά μας!

Τα παιδιά μας!
Σχολικό Έτος 2022-2023

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων - Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, αναστέλλεται η δια ζώσης (φυσική παρουσία στο σχολείο) λειτουργία των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί θα παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν με δύο τρόπους:

Α. Με την εκπαιδευτική τηλεόραση

Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση (με λάπτοπ, τάμπλετ, κινητό).

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από την Τρίτη το πρωί στις 9:00 π.μ. πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων - θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τρίτη 16.03.2021, θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2:00 έως 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.

Κατ’ εξαίρεση, την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 08:30-12:30μ.μ. θα μπορούν γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών που έχουν τυχόν παραμείνει στις σχολικές μονάδες, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όσοι θελήσουν να παραλάβουν τα αντικείμενα από το σχολείο θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

#μενουμε_σπίτι αλλά παραμένουμε σε επαφή με το μάθημα! Με την καίρια συμβολή των εκπαιδευτικών μας, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και στην Παιδεία!

Ο Διευθυντής

Λεωνίδας Νικολακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου